Oldebroek, De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie schreef het volgende over de organisatie van het KNWU NK Mountainbike XCO: Het was nog even spannend wat betreft de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen Mountainbiken. Zo spannend zelfs, dat het niet veel had gescheeld of er had in 2023 helemaal geen NK Mountainbiken geweest. Gelukkig heeft ATB Vereniging Oldebroek de organisatie voor het evenement op 14 en 15 juli op zich genomen.

Het bestuur van de vereniging laat op haar website weten vereerd te zijn het NK te mogen organiseren. Na de organisatie van het NK Jeugd heeft de vereniging er alle vertrouwen in een uitdagend parcours neer te kunnen zetten. ‘We hebben natuurlijk onze ervaring met het NK van vorig jaar om uit te putten. Daarnaast zijn meerdere van onze leden actief bij nationale wedstrijden en de Vittoria 3 Nations Cup. We weten dus welk niveau er van ons verwacht wordt’, aldus parcours ontwikkelaar Derk-Jan van Putten. ‘Omdat we in principe een prima parcours hebben liggen, dachten we “Oké, gaan we doen” toen de KNWU bij ons kwam met de vraag of wij het NK wilden organiseren.’

Parcours optimaal benut

Dat er in basis een goed parcours in Oldebroek ligt, neemt niet weg dat er her en der nog wel wat aanpassingen nodig waren. ‘We hebben de huidige baan optimaal benut, en het parcours voor het NK zo zwaar en uitdagend mogelijk gemaakt’, vertelt van Putten. ‘Zo hebben we de hindernissen een stuk technischer gemaakt en bruggen toegevoegd om een aantal exclusieve klimmetjes te creëren. We zijn nog steeds toevoegingen en aanpassingen aan het doen, dus het parcours blijft nog in ontwikkeling. Al met al zijn we bezig om gewoon een sfeervol evenement neer te zetten, zodat zowel de renners als de toeschouwers een prachtige dag kunnen beleven.’ Om alle kosten te dekken is de organisatie nog op zoek naar sponsoren.

Alle informatie over het NK Mountainbiken vind je op: https://atboldebroek.nl/nk/wedstrijdschema-nk/