De ATB Vereniging Oldebroek is ontstaan door vier vrienden, Jaap ten Hove, Gerrit Penninkhof, Aart Bovendorp en Arie ten Hove.

Deze vier vrienden namen vaak deel aan mountainbike tochten die in de wintermaanden in het weekend werden georganiseerd. Toen ontstond er een gesprek na een mountainbike tocht, dat het wel mooi zou wezen als we door de week konden trainen op een verlicht parcours. Zo werd er contact gelegd met Evert van Olst voorzitter van de Stichting Circuit Oldebroek. En zo werd besloten dat we een verlicht parcours op Circuit de bargen mochten maken van  ongeveer 1 km lang. Er werden bouwlampen opgehangen, die we samen hadden gekocht, en niet zonder resultaat. De eerste avond waren er maar liefst 60 deelnemers en er kwamen er alleen maar meer, zo konden we de derde avond al 150 deelnemers verwelkomen.

Oprichting Vereniging
Op 2-2-2002 hebben we besloten om de ATB Vereniging op te richten.
Maar na een aantal jaren moesten wij helaas stoppen met onze activiteiten, omdat een buurman bezwaar maakte tegen onze activiteiten. Omdat er op dit terrein maar twee keer per jaar cross wedstrijden georganiseerd mochten worden.

Accommodatie
Daarna heeft de ATB-vereniging een terrein gekregen aan de Sportlaan 1 ’t Loo-Oldebroek. Door vele vrijwilligers en sponsoren is er in de loop der jaren een uitdagend verlicht parcours aangebracht. Waar vier keer in de week getraind wordt in de avonduren, met daarnaast vele wedstrijden en activiteiten.

Leden
De vereniging heeft plusminus 400 leden waarvan veel jeugd, we zijn een gemoedelijke vereniging, en willen iedereen het plezier laten
beleven met mountainbiken, en hopen daar de komende jaren mee verder te gaan