Op zaterdag 25 november stond de tweede wedstrijd om de Maxipromo wintercompetitie alweer op de rol. Ondanks het voorspelde slechte weer stonden er nog aardig veel rijders aan de start in verschillende leeftijdscategorieën. Rond half tien mochten de kabouters het spits afbijten en zag het aanwezige publiek Julian Brand uit Steenwijkerwold zijn tweede overwinning pakken in deze competitie. Vayen Veldman wist als nieuwkomer beslag te leggen op een tweede plaats waar de jonge Oldebroeker blij mee was, Cesar Moris uit Havelte kwam als derde over de finish.

Bij de acht tot tien jarigen stonden maar liefst 28 coureurs aan de start en werd het weer een ware strijd en was de vraag wie de wedstrijd zou gaan winnen. Als snel hadden Joey van ‘t Ende (Wezep) met Niek van Brummen (Oldebroek) en Dorian de Greef (Epe) met Roan van der Meulen (Hattem) elkaar snel gevonden en bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk weet Joey toch weer de overwinning binnen te slepen voor Van Brummen en de Greef.

Julian van den Berg (Oldebroek) pakte bij de leeftijdsgroep 11 tot 12 jaar zijn eerste overwinning na  zijn lange blessureleed die hij heeft gekend en was ho zo blij. Sven Ravesteijn (Wezep) pakte verdienstelijk een tweede plek, waarna Florian Castein (Oldebroek) met een knappe derde plaats wist binnen te komen.

In de leeftijdsgroep van 13 tot 15 jaar  was er geen kruit gewassen tegen Tijn Nijhof ( Zwolle) . Op een schitterende wijze rekende hij af met zijn medevluchters Sven Nijkamp ( Zwolle) en Thijs Anne Nanninga (Gieten).

Op woensdagavond 13 december zullen al deze categorieën weer te zien zijn op Sportpark Stuivezand.